ANKARA / SİNCAN - Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi

Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi

A Blok 0 312 268 00 63
Adres
ALI FUAT BAŞGIL ANADOLU LİSESİ MARAŞAL ÇAKMAK MAH. BÜLBÜL CAD. NO 16/5 SİNCAN / ANKARA
Vizyon
VİZYONUMUZ : Eğitimde; Türkçeyi ve bir yabancı dili etkili bir biçimde öğrenmelerini kullanmalarını sağlamayı, öğrencileri ilgi ve yeteneklerine göre bir üst öğrenime hazırlamayı, kendine güvenen, katılımcı, araştırmacı, kendisiyle ve çevresiyle barışık bireyler yetiştirmeyi, çağdaş ve modern eğitim imkânlarını öğrencinin eğitimine sunmak. Sosyal yaşamda; Atatürk’ün getirdiği laik, demokratik, çağdaş eğitimi hedefleyen, üreten, çalışmalarını projelendiren, sanatta, sporda, kültürel ve bilimsel faaliyetlerde öncü olmayı ilke edinen, bugünü yarının gözleriyle gören nesiller yetiştirmektir.
Misyon
MİSYONUMUZ ALİ FUAT BAŞGİL ANADOLU LİSESİ olarak; Öğrencilerimizin iyi bir insan, iyi bir vatandaş olmasını temel hedef alarak öğrencilerimizi Yaratıcı, dünyadaki gelişmelere uyumlu, sorunlara çözüm getiren, girişken, yurtsever, yüksek donanımlı, üretken, ahlaklı, dinamik, öğrenmeyi seven bireyler olarak topluma kazandırmayı amaçlamak; Her yerde ve her zaman başarılı olacak, geleceğe şimdiden hazır bireylerin yetiştirildiği okullar arasında olmaktır.
Başarılar
Halterde Ankara Birinciliği Badminton Ankara İkinciliği Türkiye sekizinciliği Taekwando Türkiye üçüncülüğü Okçuluk Ankara üçüncülüğü
Öğrenci :2075
Öğretim Şekli :TAM GÜN EĞİTİM
09.00 -16.00
Ulaşım
503-511-523-526-527-531-577 hat nolu otobüsler ile Ankara´nın her noktasına ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır.Okulumuzun hemen önüne kadar gelen dolmuş hattı mevcut değildir.
OKULUMUZA ULAŞIM SERVİSLE DE MÜMKÜNDÜR
MAREŞAL ÇAKMAK MAH. BÜLBÜL CAD. NO:16/5 SİNCAN/ANKARA
2 KM
Kontenjan Bilgileri
2020-2021 öğretim döneminde eğitime başlayan okulumuzda 2023-2024 öğretim yılından itibaren 9, 10, 11 ve 12.sınıflar düzeyinde öğretim verilecektir.
YENİ OKUL
YENİ OKUL
Sportif Etkinlikler
Taekwando - Badminton- Okçuluk- Halter Branşlarında İl ve Ülke Genelinde derecelerimiz mevcuttur.
TUBİTAK 4006 VE e TWİNİNG ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR
Erasmus Proje Çalışmamız devam etmektedir.